365 dagen LICHT #35

De week is nog niet voorbij, en zijn er nog altijd  dagen met hoofdpijn. Maar daarna we hopen veel minder en dat kan 2 kanten op. De aanvallen kunnen verminderen en dan ook nog eens minder heftig zijn. Het zou zelfs zo kunnen zijn, dat ik de hoofdpijn met een paracetamolletje te lijf kan gaan!! En anders zijn er ook nog de onderstaande tips die verLICHTing kunnen geven. Ik kreeg ze ooit van mijn clown-juf Esterella,

  1. Masseer je hoofdhuid stevig (alsof je je haar wast). Maak cirkels met je vingertoppen, zodat je de doorbloeding stimuleert.
  2. Kam met je vingertoppen (of nagels) stevig over de schedel heen. Zo stimuleer je de energiedoorstroming in het hoofd.
  3. Knijp in je wenkbrauwen. Pak de huid van de wenkbrauwen tussen je duim en wijsvinger en masseer de fronsspieren op verschillende plekken. De opgehoopte spanning kneed je eruit.
  4. Houd met je handen de stoelzitting vast. Buig je hoofd langzaam naar links en houd deze positie even vast. Je voelt de strekking in je nekspieren; de gespannen spieren worden op een vriendelijke manier uitgerekt. Kom langzaam terug, en doe hetzelfde ook aan de andere kant.
  5. Leg je hand in de nek en knijp 3 seconden stevig in de nekspieren. Langzaam weer loslaten. Na 3 keer knijpen voel je de nek al wat meer ontspannen.

Drink een glas water om de afvalstoffen af te voeren.

 

 

 

 
6

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

6

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.