Overpeinzen in Helmond # 7.100 van 365

Ik heb al eerder vermeld dat er in Helmond veel beelden staan. Vandaag laat ik u deze zien. Het staat sinds 2006 in het centrum van Helmond. Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van het beeld.

Het bronzen beeld van een peinzende man is gemaakt door Willem van der Velden ( 1947) uit Helmond. Hij is beeldhouwer en heeft tot 2008 ook nog les gegeven in tekenen, handvaardigheid, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing op een middelbare school. Op https://willemvandervelden-kunst.nl/ is meer over hem te lezen en is zijn werk te zien.

Dakdekkersbedrijf van de Kimmenade uit Helmond heeft het beeld aangeboden aan de inwoners van Helmond. En bij dat bedrijf moet u aan een miljoenenomzet denken. Het is van oudsher een Helmonds familiebedrijf dat al langer dan 100 jaar bestaat. Ze zijn nu wereldwijd bezig met het waterdicht maken van parkeergarages en andere grote gebouwen.

Bij de weg, dit is al de 7e keer dat ik een 100e stukje maak voor mijn 365dagenproject.

Groetjes Kuh Wak
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.