Oude meisjesschool in Helmond # 7.101 van 365

Dit mooie gebouw was vroeger een rooms-katholieke meisjesschool. De school werd ook wel de Mariaschool genoemd en is in 1913 gebouwd.

Over de school heb ik verder niks kunnen vinden. Wat wel bekend is,is dat achter de school een oude katholieke kerk staat. Daar ga ik u later over vertellen. Vroeger was het gebruikelijk dat je naar een school ging die bij je kerk hoorde.

De school heeft geen monumentale status. Als jullie op www.facebook.com/eendkuhwak kijken zien jullie waarom. De zij- en achtergevel zijn namelijk niet zo mooi als de voorgevel.

Sinds eind 2019 zit er het atelier in van Hanssen Art Design op de begane grond van het pand.  Hanssen kocht het gebouw eind 2017 voor 155.000 van de gemeente Helmond.  De lijstenmaken Hanssen heeft met veel geld ( meer dan een half miljoen euto) en vrije tijd de school omgebouwd tot atelier en woonhuis.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.