Dubbel paard in Helmond # 7.102 van 365

Ik heb al eerder geschreven dat er erg veel kunst in de openbare ruimte van Helmond staat. Zo kam ik ook dit beeld van 2 paarden tegen. Het staat midden in een drukke winkelstraat. Ik heb het van alle kanten gepixeld. Die pixels staan op www.facebook.com/eendkuhwak .

Het beeld van de 2 paarden heet Dubbel Paard en is gemaakt door de beeldhouwer Gerard Engels ( Deurne , 1945). Hij woont en werkt tegenwoordig in België en Frankrijk. Veel van zijn werk bestaat uit paardenbeelden en dan vooral abstract.

Op de sokkel waar het beeld opstaat, staan de letters JVF. Wat die betekenen weet ik niet. Ik kwam op google uit op het Jan Vrijmans Fonds, maar die subsidiëren films. De letters staan op meerdere sokkels in Helmond. Het zal wel iets vsn een kunstroute zijn vermoed ik.

Groetjes Kuh Wak
4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.