365 dagen LICHT #40

Als mijn migraine buddy app vraagt of ik iets gemerkt heb van een aanval die er aan zit te komen, dan zijn er al een paar, veel voorkomende symptomen ingevuld, die je aan kan klikken. Maar als de jouwe er niet bij zit, dan kan je hem toevoegen en dan kom je me daar toch een lijst tegen. En daar zitten allemaal dingen bij die duizenden andere migraine-strijders, over de hele wereld, last van hebben. Bij iedereen is het weer anders, maar je bent nooit alleen. Dat is wel een troost! Dat geeft die app dan ook netjes aan. Er zijn 25.985 gebruikers die ook last hebben van haarpijn! Wist je dat, dat je haren pijn kunnen doen? En als je een kort lontje hebt voordat de hoofdpijn begint, dan zijn er 1.90.533 mensen die ook saggerijnig reageren. Wat een heerlijke troost en wat fijn, dat je daar gewoon niks aan kan doen. Maar er is ook nog een ander bijzonder LICHT op de symptomen. Dingen waar ik al mijn leven lang….nou ja, iets minder dan, last van heb, schijnen meer voor te komen bij migraine patiënten. Zoals mijn huiloog. In het dagelijks leven ben ik niet zo’n huilebalk, of het moet bij een mooie film zijn, of een mooi boek. Als ik vroeger met onze kids naar ‘Het kleine huis op de prairie zat te kijken, kreeg ik van alle kanten een zakdoek aangereikt. Ze wisten precies….die lieverds….., wanneer ze naar mij moesten kijken i.p.v. naar de tv. Bij emotionele gelegenheden, kan ik wel een flinke brok in mijn keel krijgen, en een beetje huilerig klinken, maar ik huil niet. Ik ben meer van de droge tranen, maar heb wel last van een tranend oog, zodra ik buiten kom. En dan meestal alleen links. M’n migraine zit ook meestal links. Als je nagaat dat een aanval al veel eerder, soms dagen, begint dan dat de hoofdpijn begint, dan kan ik daar dus heel vaak last van hebben. Zo moet ik ook altijd mijn neus snuiten en heb altijd een zakdoek bij me.  Soms wordt er dan gevraagd: ’Ben je verkouden?’ Nee dus, ik hoef alleen maar m’n neus te snuiten. Ik ben ook nooit ziek, ik heb alleen maar vaak hoofdpijn!
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.