365 dagen LICHT #42

Nog zo’n dingetje wat bij een migrainehoofd hoort. Mijn moeder, ook een migrainestrijdster (net zoals mijn oma) had vroeger altijd iets op haar hoofd. Een hoedje of een hoofddoek, zo’n in een driehoek gevouwen vierkant met een knoop onder de kin. Maar soms ook met een wat hippere versie, een kant en klare hoofddoek die je dan achter onder je haar dichtdeed. Ze voelde altijd elk zuchtje wind, elk tochtje door het raam. Overdreven vond ik het, als echte puberdochter. Aanstelleritus! Maar nu……..Ik voel ook elk zuchtje wind wat net verkeerd om mijn hoofd waait en als het tocht door een raam of deur, dan krijg ik daar echt een naar hoofd van. Deze winter kwam ik mezelf nog al eens tegen. Zonder muts aan de wandel…..naar hoofd. Zonder pet op naar de winkel…..foute boel. Dus loop of fiets ik de laatste tijd altijd met muts of pet op. Ga er zelfs mee in de auto zitten, want stel je voor dat het daar eens gaat tochten. Of je krijgt pech onderweg en moet de auto uit. Ik wil wel op alles voorbereid zijn. En bij het schrijven van m’n clownblog, over dat hoedje, kreeg ik toch zo’n zin in een hoedje. Dus als je me vandaag of morgen tegenkomt! En hoofddoekjes zijn ook volop in de mode, als ik rondkijk op straat. Maar ik weet nog niet of ik daar aan mee ga doen. Ik ga in ieder geval wel lief zijn voor m’n hoofd. Dat lijkt me wel zo aardig.
4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.