365 dagen LICHT #47; Rood LICHT

Dik 3 jaar staat ie al in onze boekenkast. Rood LICHT. Toen we pas de boekenkast een endje opgeschoven en opnieuw ingeruimd hebben, had ik hem weer in handen. Rood LICHT. Ik ben er ooit in begonnen en heb het voorwoord en het 1e verhaal gelezen. En nu las ik ze weer en ik wist ook meteen weer waarom ik het weggelegd heb. Het is een heel pittig boek! Een indrukwekkend boek met schrijnende verhalen over vrouwen achter ramen, die gedwongen worden tot prostitutie. Verhalen over hun leven, mishandelingen, verkrachtingen, ontvoeringen. gedwongen seks en gebrek aan hoop. En omdat het eerste verhaal al zo verschrikkelijk schrijnend was en het bij mij schuurde, heb ik het gewoon weggelegd. En ik neem het mezelf kwalijk! Waarom schuurde het bij mij? Is het er soms niet, als ik het niet lees. Eerlijk gezegd kom ik mezelf bij dit boekje tegen. Als ik het niet weet, hoef ik er ook niets aan te doen. Nu heb ik de meeste verhalen gelezen en deel hier, op deze plek van 365 dagen LICHT, Rood LICHT! 13 vrouwen die hun hartverscheurende verhaal vertellen en de waarheid aan het LICHT brengen. Met het kopen van dit boek, steun je organisaties (zie onderaan) die hulp bieden aan deze kwetsbaren, maar prachtige vrouwen.

Rood LICHT is in 2016 geschreven door Jane Lasonder, uitgegeven bij uitgeverij Scholten, en verkrijgbaar bij de boekhandel.

Hulporganisaties:

www.brightfame.nl

www.ijmnl.org een mooi project van International Justice Mission is het rode zand project.
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.