365 dagen LICHT #57

Vandaag is het Warmetruiendag. Niks LICHTs aan. Dat wordt best een zware dag voor zo’n koukleum als ik. Onze thermostaat staat al nooit hoog. Het liefst zet ik hem elke dag met een flink aantal pijltjes omhoog, maar dat strookt dan weer niet met mijn GROENe wensen. Dus meestal gaat het een paar pijltjes omhoog en trek ik een lekker warm vest aan, met evt. nog een poncho erover of een omslagdoek. Vandaag gaan de pijltjes niet omhoog, maar laat ik hem staan zoals die staat. Omdat de warmetruiendag een dag is in het teken van duurzaamheid heb ik wel een paar leuke duurzame vesten om aan te trekken. Desnoods over elkaar heen. Het ene vest heeft mijn moeder nog gebreid. Ik denk zo’n beetje in 1990, dus 30 jaar oud. Maar hij doet het nog heerlijk, na wat herstel-en pimpwerkzaamheden. Een dierbaar kledingstuk dus. Het andere vest is helemaal een duurzaam verhaal. Ik kreeg hem ooit mee van tantelief om hem in de kledingcontainer te gooien. Maar ik vond de kleur erg mooi, en het was wol. Dus heb ik hem helemaal uitelkaar gehaald, uitgehaald en er een nieuw vest mee 57agebreid. Met de bijencelsteek met het patroon voor de warmetruiendagtrui van 2016. Voor de mouwen had ik een bijpassend wolletje uitgezocht, want anders had ik niet genoeg. Maar ach, hij viel zo groot uit. Geen gezicht, dus maar weer uithalen en opnieuw beginnen. Toen zat ie heel raar, niet naar m’n zin. Dus………3x is scheepsrecht, maar dan gewoon tricotsteek. Ik wens je een lekker warme dag!
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.