365 dagen LICHT #58x

Een extraatje vandaag! Nog extra lang ook!!

Ik heb een rare maand achter de rug. Die begon op 13 januari. De dag dat ik 2 injecties in mijn buik prikte ter voorkoming van migraine.

De 2 dagen daarna had ik hoofdpijn. Maar ja, ik geloof dat dat ook in de bijsluiter stond, als bijwerking. Hoe krom!! Maar daarna dan? Werd het minder? Werd het anders?

Als mensen er naar vroegen was ik nog heel twijfelend in mijn antwoorden, terwijl ik echt wel merkte dat er wat veranderde. Ik heb de afgelopen maand geen 1 keer met een zware aanval op bed geleden, wat anders toch echt wel een paar keer per maand het geval was. Ik heb geen 1 keer uit hoeven te slapen omdat mijn hoofd niet mee wou werken, om daarna de rest van de dag een beetje zombie op de bank te hangen, tot niet veel in staat, ook al was de hoofdpijn weg. Ik zat altijd achter m’n hoofdpijndagboek, of met de migraine buddyapp voor me, om te tellen of ik nog een keertje medicatie mocht hebben voordat de maand over was. Ik mag 8 a 9 x medicatie per maand, inclusief een paracetamolletje, maar het komt maar zelden voor dat dit voldoende is om een hoofdpijn mee weg te werken. Maar i.p.v. 8x heb ik deze maand maar 4x medicatie gehad, waarvan 1x paracetamol waarmee de lichte steken in mijn hoofd door verdwenen.

Eigenlijk weet ik niet goed hoe ik mij moet gedragen met zo’n hoofd als nu. Heel vaak heb ik allerlei plannen om te doen in een week. Wat huishoudelijk werk, iets bakken of zelf maken aan eten/cadeautjes/kaarten/kleding/duurzame dingen, of m’n vrijwilligerswerken, het breien van BreiBoezems of het schrijven van kaarten/brieven voor Compassion. En omdat ik de helft van mijn tijd altijd kwijt ben geweest aan migraine, kwam daar heel vaak niks van en was ik altijd achter met wat ik wou doen.

En deze maand…..ik realiseer me dat ik gewoon de hele maand aan het breien ben geweest voor Stichting BreiBoezem. Geen een keer hoefde ik het achterwege te laten. Ik kon naar verjaardagsfeestjes, hoefde fysiotherapie niet af te zeggen. Ik heb lekker kaartjes kunnen maken, m’n LICHTblogs kunnen schrijven, elke week 2 boeken lezen, m’n eigen koekjes bakken, m’n eigen muesli maken, lekker een voetenbadje kunnen nemen toen ik er zin in had. Zelf boodschappen doen en koken, hoewel ik het heerlijk vind als manlief kookt.

Dus…..helpt het? Werkt het? Verandert er al wat? JA dus. Ik hoef het eigenlijk niet meer voorzichtig, met enige terughoudendheid te zeggen. Het is een enthousiast JA, het is minder geworden. Minder in heftigheid, minder in hoeveelheid, minder in medicatie. Goed nieuws dus. Ik ben een dankbaar en blij mens. Op naar de volgende injectie, a.s. maandag.

LICHT aan de horizon!!
9

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

9

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.