Kunstwerk zonder naam # 7.115 van 365

Vandaag ben ik in Lelystad aangeland. Het is de hoofdstad van de provincie Flevoland. Lelystad bestaat sinds 1967 en er wonen nu ongeveer 78.000 mensen. Bijzonder is dat Lelystad een zelfstandige gemeente was tot het omliggende land de provincie Flecoland werd. lelystad is vernoemd naar Cornelis Lely, de ontwerper van de Zuiderzeewerken. Daar ga ik later meer over vertellen.

Het beeld zonder titel staat sinds 2002 aan de noordkant van het station van Lelystad.  Het is gemaakt door de kunstenaar Auke de Vries ( 1936). Die ken ik van een kleurrijk kunstwerk in een Apeldoorns park. De pixel daarvan zal ik op www.facebook.com/eendkuhwak plaatsen. Auke de Vries werkt alleen in opdracht en hij zorgt ervoor dat het kunstwerk bij de omgeving past.

Het werk staat voor de rechtbank. Dat is een groot en grijs gebouw. Het kon wel wat kleur gebruiken. Op https://www.omroepflevoland.nl/gemist/video/beeldspraak-107139 is een film te zien met uitleg van Auke zelf.

Groetjes kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.