Boven Water in Lelystad # 7.121 van 365

Vlakbij de Batavia waar ik u gisteren over vertelde staat dit kunstwerk.

Het werk heet Boven Water en het staat sinds 2010 op deze plek. Het is gemaakt door Henk Hofstra (1952), een Nederlandse kunstschilder, beeldhouwer en grafisch ontwerper. Hij heeft veel en vooral kleurrijk werk gemaakt. Dat is te zien op https://www.henkhofstra.nl/

Boven water bestaat uit een groot plein ( 1500 m2)  van blauwe tegels met daarin een wit hoofd gemaakt van polyester. Het water staat het 5 meter hoge hoofd tot aan de lippen.  Op het hoofd staat een (zaken)man. “De meeste mensen houden hun hoofd boven water, maar sommige mensen houden hun hoofd meer boven water dan anderen.” (George Orwell)

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van het beeld.

Groetjes Kuh Wak
4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.