366 dagen LICHT #70

 

Zomaar toevallig ontdek ik een programma op tv; Roderick zoekt LICHT! Het is al het 4e seizoen dat deze sympathieke priester op zoek is naar LICHT. Omdat ik maar heel weinig tv kijk mis ik nog al eens wat….nou ja, of niet! Maar je snapt natuurlijk wel dat de titel me triggert en vooral omdat hij ook nog eens op zoek gaat naar LICHT in Australie,bekijk ik het programma alsnog via Uitzending gemist. 10 jaar geleden waren wij in Australie, al was het dan aan de westkant. Deze opnames zijn gemaakt aan de oostkant en in Nieuw Zeeland. Prachtige natuurbeelden, interessante geprekken. Vanmiddag en de volgende dinsdagmiddagen zit ik vanaf 16.15 achter de tv, of als dat niet lukt, dan kijk ik een andere keer via uitzending gemist. Ik laat me graag mee op reis nemen naar die 2 prachtige landen op het zuidelijk halfrond van onze planeet. Waar de gevolgen van de klimaatverandering al zo bedreigend aanwezig zijn. Ik ben ook benieuwd naar de wijze lessen van de Aboriginals en de Maories, die vanuit hun eigen cultuur zo verbonden zijn met de aarde. Het boek Australie op blote voeten van Marlo Morgan heeft me daar al veel over geleerd en ik voelde en voel nog steeds een grote schaamte voor wat door de westerlingen gedaan is aan landje pik en het om zeep helpen van een hele oorspronkelijke cultuur en al het onrecht wat aboriginals is aangedaan. 

 

 
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.