Toernooigevecht # 7.125 van 365

Ik kon helaas niet dichter bij het beeld komen. Kijk eerst maar even op www.facebook.com/eendkuhwak voor een close-up van dit beeld.

Het beeld staat sinds 1972 op de vestingwal van het Muiderslot waar ik u gisteren over vertelde. Het stelt 2 ruiters voor die met elkaar in gevecht zijn.

Het bronzen beeld is gemaakt door Eric Claus ( 1936), een Nederlandse beeldhouwer. Veel van zijn beelden zijn paarden en er zijn meerdere beelden die een toernooigevecht uitbeelden. Op https://www.google.com/search?q=eric+claus+brons&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjMjvDbyNvnAhUMCuwKHY3MAWEQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1396&bih=686 is meer van zijn werk te zien.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.