Waterschild bij het Muiderslot # 7.126 van 365

In de grond bij de pruimenboomgaard van het Muiderslot is dit gebouw te vinden. Het is gebouwd door Buro3architecten en het is in april 2012 geopend. Het waterschild is gebouwd op de fundamenten van een oud bomvrij gebouw. De bouw en inrichting kostte iets meer dan 1 miljoen euro.

Het gebouw is een museum dat de geschiedenis van 7 eeuwen verdediging met behulp van het water laat zien.  Dit past heel goed bij het Muiderslot, omdat het kasteel al vanaf de bouw aan het eind van de 13e eeuw deel uitmaakte van een waterlinie. In totaal zijn er 4 waterlinies geweest waar het kasteel deel van uit heeft gemaakt, namelijk de Utrechtse Waterlinie, de Oude en Nieuwe Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.

Het waterschild is half ingegraven als verwijzing naar de linies die ook deels waren ingegraven. Verder heeft het dak van het gebouw de vorm van een schild. Dit is een verwijzing naar Graaf Floris de 5e, die in het Muiderslot heeft gewoond.

De bezoeker komt via een trap onder de grond terecht. Daar zijn 2 grote wanden met allerlei informatie en een film over kasteel Muiderslot en de waterdefensie in de loop der tijden. Er is een speciale ruimte waar je als bezoeker helemaal omringd bent door het water. Vanwege de regenval op de dag van ons bezoek, was deze ruimte gesloten. Jammer, want in die ruimte wordt een speciaal muziekstuk opgevoerd. Die heb ik dus gemist.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van dit gebouw.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.