366 dagen LICHT #77

Mysterieus LICHT Marc de Klijn

Als er ergens een expositie is van het werk van Marc de Klijn, dan wil ik daar heen. Hij maakt zulk bijzonder, mooi, indrukwekkend werk. Veel van zijn werken gaan over de Holocaust en bijbelse thema’s

Ik word het mysterieuze LICHT ingezogen. En dan is het nog maar van een plaatje op internet. Hoe zou het dan zijn als ik voor het echte schilderij zou staan.

Een klein vierkant stukje wit, vlak boven het midden! Ik word er naar toegetrokken via het geel en oranje aan de onderkant. Ik moet denken aan Jezus als LICHT. Het LICHT in het nieuwe Jeruzalem, waar geen lampen meer nodig zijn, geen zon en geen maan, omdat Jezus er is en omdat HIJ het LICHT is. Boven het vierkante LICHTstuk, zie ik nog een LICHT, een LICHTvenster in een stenen muur. De stenen van het nieuwe Jeruzalem? Ik zie een vrouw, veilig achter de muur, achter het LICHT.

Ben ik dat?? En als ik het ben, dan hoef ik niet te wachten op het nieuwe Jeruzalem. Ik mag er nu al in wonen, in dat LICHT! Ik mag er veilig zijn! Ik koester me in dat LICHT! Mysterieus!!

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.