366 dagen LICHT #78

Zo, ik heb een stapeltje LICHT van de bibliotheek opgehaald en er staan er ook nog een paar op mijn e-reader. Zo makkelijk dat je ook e-boeken kan lenen. Ik heb dit jaar al heel wat boeken gelezen. Zo veel tijd heb ik er tegenwoordig voor. Nou lees ik ook wel aardig snel, dus ik kan zo in 1 avondje, als manlief voetbal zit te kijken of zo, een boek uitlezen. Nou zitten er in die LICHTstapel wel boeken die ik anders nooit zou uitkiezen. Niet zo mijn stijl…..maar nu wil ik niet kieskeurig zijn, dus ga ik alles lezen wat LICHT geeft. Op m’n e-reader staat zelfs een dikke pil over het leven van Dietrich Bonhoeffer, een Duitse theoloog die in de 2e wereldoorlog in het verzet ging tegen het regime van Hitler.

Ik las al eerder over zijn verzetswerk in het boek van Cathy Gohlke ;Amelie, het meisje dat er niet mocht zijn. Dat was een heel mooi en ook afschuwelijk, indrukwekkend boek, maar of ik ‘LICHT in het duister’ helemaal uit ga krijgen, dat is nog even de vraag. Ik ben er in ieder geval dapper in begonnen, maar tot nu toe is het nog een droge opsomming over zijn jeugdjaren.
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.