Nijntje Bruna # 7.142 van 365

Eerder liet ik al een mooi beeld van Nijntje Pluis zien. Maar wist u dat er sinds 2016 ook een beeld van “Nijntje Bruna” in Utrecht staat? Dit beeld staat aan de Mariaplaats in het centrum. Dick Bruna fietste altijd over de mariaplaats als hij van zijn huis naar zijn atelier ging en vice versa.

Vorig jaar is het beeld een poosje weg geweest. De oren waren beschadigd geraakt, omdat sommige toeristen nogal hardhandig ( hngend/trekkend aan de oren van Nijntje) met het beeld op de foto gaan. Volgens ondernemers in de buurt worden er vrijwel de hele dag door selfies gemaakt met het beeld van Nijntje Bruna. Het schijnt zelfs het meest populaire beeld van heel Utrecht te zijn. Ik snap dat eigenlijk wel.

Het beeld van Nijnte Bruna is gemaakt door Jacques Tange. Meer van zijn werk is te zien op: https://jacquestange.com/art/

Groetjes Kuh Wak

 




0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.