366 dagen LICHT #102

Weet je dat corona nog meer is dan de naam van een virus wat de wereld in z’n ban houdt. De  om de zon als er een zonsverduistering plaats vindt wordt ook corona genoemd. Bij een zonsverduistering zien we zon niet omdat een ander hemellichaam in de weg staat en dat is meestal de maan.

Normaal hebben de LICHTvlekken die door de kleine openingen tussen de bladeren van een boom op de bodem 100mvallen een ronde vorm. Dit zijn afbeeldingen van de zon. Dat had ik nooit bedacht, eigenlijk heb ik daar nog nooit over nagedacht.  En als er een zonsverduistering is, niet helemaal, maar een gedeeltelijke dan hebben hebben deze vlekken de vorm van een maantje, zoals te zien is op bijgaande foto. Bij een volgende zonsverduistering lijkt het me leuk om daar eens op te gaan letten. Daar moet ik dan nog wel een poosje geduld voor hebben, want dat is pas op 10 juni 2021.

Ik was al wel tegengekomen dat corona ook een ander woord is voor kroon en daarbij werd gelinkt aan een mooi lied, helemaal mooi in deze Coronadagen: De Zegekroon! Ondanks alles wens ik je een LICHTe dag toe vandaag.

p.s. ik zag deze post ook nog voorbijkomen bij mijn favoriete LUME.nl

 

 

 

 
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.