De haan in Utrecht # 7.150 van 365

Eergisteren liet ik u het oude ziekenhuis aan de Mariaplaats in Utrecht zien. Achter het ziekenhuis is een openbare tuin. En in die tuin staat de haan waar ik mee op de pixel ben gegaan. Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van de haan.

In 2017 is die binnentuin opnieuw ingericht. Tot die tijd stond de haan een beetje verscholen in de struiken. Nu staat de haan trots in het midden van de tuin.

De haan heet officieel Gallo Nuovo, oftewel nieuwe haan. Het bronzen beeld is in 1954 gemaakt door de Italiaanse kunstenaar/beeldhouwer Luciano Minguzzi (1911- 2004).  Hij exposeerde in 1955 met een aantal van zijn beelden in stadspark Sonsbeek in Arnhem. De gemeente Utrecht vond het beeld van de haan prachtig en heeft het aangekocht. De haan was het eerste beeld in Utrecht dat door een  uitenlandse kunstenaar is gemaakt.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.