366 dagen LICHT #109

Earth Hour

Er wordt gevraagd of je op deze dag 1 uur het LICHT uit wilt doen om zo aandacht te vragen voor de impact van de klimaatverandering op de natuur. Hoewel het coronavirus op een of andere manier ook de aandacht vraagt voor het klimaat. Eén van de LICHTpuntjes van de coronamaatregelen is dat minder auto’s, minder vliegtuigen, de luchtkwaliteit ten goede komen. Op de satellietbeelden en in metingen aan het aardoppervlak in is dat in ons land ook al duidelijk zichtbaar. Voor het klimaat maakt het echter nog weinig uit, zeggen experts. En ook al is het een heel klein LICHTpuntje, als we buiten zijn ademen we nu wel schonere lucht in!  En we genieten al van half februari van het jonge groen. Sommige bloesembomen hebben hun bloesems al weer laten sneeuwen, terwijl dat in het verleden pas rond Koninginnedag zo was. We kunnen het wel heel mooi vinden, en  fijn, zo’n vroeg voorjaar, maar het laat ook zien dat er iets mis is in de natuur. Dus lampen uit en kaarsen aan!  Maar dan het liefst echte kaarsen van was, en geen goedkope luchtvervuilers, want dan zit je vanavond in je eigen ongezonde CO2uitstoot. Van 20.30 tot 21.30. De klok is dan nog net niet vooruit……of is het nou achteruit? Dus nog donker.

Wil je (nog) wat anders doen voor onze planeet, dan kan je een petitie tekenen. Alle stemmen worden gebruikt om onze wereldleiders in actie te laten komen om onze prachtige aarde te beschermen.
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.