366 dagen LICHT #111

Wat zijn de straten veel rustiger he dan een een paar weken geleden. En ook de snelwegen zijn een stuk leger. In de lucht is het een stuk rustiger. Zelfs in de supermarkt is het stil. Er is geen ruimte meer voor gezellige gesprekjes in de gangpaden. We worden stilgezet met z’n allen.  Overgenomen door het coronavirus.

In sommige wereldsteden worden de drukke straten ook overgenomen, elk jaar het 1e weekend van oktober. Een cultureel evenement, waarvan de 1e editie in 2002 in Parijs plaatsvond. Nu wordt deze “Nuit Blanche” (de Nachtwacht) overal in de wereld georganiseerd, waarin je de stad kunt ontdekken of herontdekken door moderne kunstwerken, of door een bijzondere LICHTval, bekende, onbekende, verlaten of originele locaties. Allerlei musea en culturele instellingen zijn dan de hele nacht (gratis) geopend.  Het duurt nog even totdat het oktober is. Hou zou de wereld er dan uitzien? Hebben we dan corona onder de duim? In Toronto organiseerden ze straten vol met verlichte boeken. De stroom boeken mocht bekeken worden, meegenomen worden en binnen 10 uur waren de straten weer leeg. Hoeveel boeken met LICHT in de titel zouden daar bij gelegen hebben?

Het jaar is 3 maanden oud en ik heb er inmiddels 6 uit en 4 nauwelijks of niet  gelezen retour gedaan. En er staan nog 2 van de bibliotheek en 3 in onze eigen boekenkast. LICHT genoeg voor de komende weken!

 
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.