De Petrakerk in Kapelle # 7.167 van 365

Vorige week liet ik u de historische dorpskerk zien van Kapelle. Vandaag is de modernere Petrakerk aan de beurt.

Deze grote kerk staat aan de rand van Kapelle. De kerk is van de gereformeerde gemeente Kapelle-Biezelinge. Die gemeente bestaat sinds 1927. Toen splitste het zich af van de afdeling Goes. De kerk in Kapelle groeide snel door tot zo’n 1500 leden.  De Petrakerk is pas in augustus 1996 in gebruik genomen. Architectenbureau Fierloos ( die naam kennen we nog van het oorlogsmonument in Kapelle) heeft de kerk ontworpen. De kerkzaal heeft een hoogte van 16,75 meter, de spits heeft een totale hoogte van 28,25 meter. In de zaal is ruimte voor 1350 personen.

In de kerk zijn elke zondag 2 diensten, 1 om 10.00 uur en 1 om 16.30 uur.  In 2011 bleek de kerk te klein en is er een fors stuk aangebouwd. Nu heeft de kerk 1 grote kerkzaal en 6 kleinere zalen voor alle activiteiten die er georganiseerd worden. En dat zijn er heel veel, want het is een actieve gemeente. Denk aan een koor, diverse jongerenactiviteiten, bijbelkringen, vrouwengroepen, mannengroepen en heel veel commissies voor allerhande zaken als zendingswerk, onderhoud van het gebouw, EHBO, de websitecommissie etcetcetc.

Omdat er geen eigen predikant meer is, maakt de kerk gebruik van agstpredikanten of studenten theologie. Zijn die beide niet voorhanden, dan leidt een ouderling de dienst.

Vanwege de jonge leeftijd van het kerkgebouw heeft de kerk geen monumentale status.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van de Petrakerk.

Op https://www.petrakerkkapelle.nl/ kunt u de zeer uitgebreide site van de gemeente bekijken. Hier kunnen veel kerken een voorbeeld aan nemen!

Groetjes Kuh Wak

 




4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.