De Val in Nisse # 7.172 van 365

Tussen de vaete en de kerk die ik in mijn stukje van gisteren al heb genoemd, ligt dit beeld in het gras. Het beeld heet De Val en stelt een appel voor waar een part uit is gesneden. Dat part ligt naast de rest van de appel.

De appel is inn1992 gemaakt door Sander Littel (1939), een Nederlandse beeldhouwer en schilder. Hij woont in Ovezande en er staan meer beelden van hem in de gemeente Borsele.

De appel is van brons en het ligt op een granieten grondplaat.  Er zit veel symboliek achter het beeld. Het verwijst direct naar het verhaal van Adam en Eva en hun vertrek uit het paradijs door het eten van een appel. Iets wat perfect was is kapot gegaan.

In het beeld zijn ook tegenstellingen als rond en recht, horizontaal en verticaal te zien.
Daarnaast benadrukt het horizontale van het beeld de verticale lijnen van het kerkgebouw.

Verder staat de appel voor het aardse en de kerk voor het hemelse. De granieten onderplaat staat voor eht eeuwige en weerspiegelt de hemel. De appel is slechts van brons en dat is meer vergankelijk.

Verder is de appel een eerbetoon aan alle fruittelers uit de omgeving van Nisse.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog een pixel van het beeld.

Groetjes Kuh Wak




3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.