366 dagen LICHT #137

Mijn leven is al zoveel LICHTER geworden zonder migraine, nou ja, behalve van de week dan. Maar ik ben zo dankbaar en blij met m’n emgality injecties!! En toch…………….is er elke week wel een aantal dagen dat ik wakker wordt met hoofdpijn. Soms om 3 uur, soms om 5 uur. Soms om 3 uur en 5 uur en dan om 7 uur weer. “Vroeger” (en van de week ook dus) lag ik dan te twijfelen of ik om 3 uur al pillen in zou moeten nemen, of het nog even af zou wachten, om dan om 5 uur of 7 uur toch nog wat in te nemen, zodat ik die dag mijn afspraak zou kunnen nakomen.  Of om er dan toch achter te komen dat ik te laat was om nog preventieve medicatie te kunnen nemen, als ik er die week nog geen 2 gehad had en dan dus de hele dag in bed moest blijven. Wat ook wel gebeurde, dat de hoofdpijn verdween zodra ik mijn benen uit bed slingerde, of als ik aangekleed op de bank zat met mijn ontbijtje. Ik heb het altijd vervelend gevonden om te antwoorden op de vraag: Wanneer ontstaat je hoofdpijn. Wat heb je gedaan? Wat heb je gegeten? Had je stress? Want het ontstond nooit. Het was er gewoon als ik wakker werd. En dat…………..dat is er dus nog steeds. Ongeveer een maandje geleden las ik ergens over hypnic hoofdpijn.

Er ging gelijk een groot LICHT bij me branden. En vorige week las ik erover in  Hoofdzaken, het tijdschrift van Hoofpijnnet/Migrainefonds. (In het vorige nummer was “mijn Ode aan” te lezen) In het artikel is een vrouw aan het woord, die aan deze zeldzame hoofdpijn lijdt, en die er slapeloze nachten van heeft. Zo erg is het bij mij gelukkig niet. Ik vroeg het aan de verpleegkundige van de Hoofdpijnkliniek, die ik vorige week aan de telefoon had. “Zou ik dat kunnen hebben”. Ik moest het voor haar spellen (!) Zij moest er even naar zoeken op internet(!) en herkende er ook wel wat in. Ze zal het erover hebben met de neuroloog. Ik hoorde er nog niks van. Is er wat aan te doen? Niet zo heel veel, maar er is een goede optie….. cafeine.Als ik nu met hoofdpijn wakker word en bij het uitbedslingeren van mijn benen is het nog niet over, dan ga ik eerst een kop koffie drinken. Ik…..de theeleut!! En het werkt. Ik blijf een raar mens, maar ik hou van me. Wordt vervolgd, denk ik.
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.