366 dagen LICHT #153

Ik heb nog steeds het boek “Kijk ons leven” naast me liggen, om af en toe een verhaaltje over een LICHTgevende vrouw te lezen. Er is ook een plekje ingeruimd voor Helen Keller, een doofblinde vrouw die leerde communiceren  met haar handen, braille te lezen en zelfs verstaanbaar te praten. Wonderbaarlijk! Ik zag mezelf ineens weer staan in de bibliotheek van Vlaardingen West. Geen idee hoe oud ik was…lagere school kind of puber. Ik ontdekte daar ineens studieboeken! Het eerste studieboek wat ik ooit las was over Helen Keller. Ik was diep onder de indruk, en heel bijzonder om haar in dit mooie boek weer tegen te komen.  Door het lezen van boeken ging er een wereld voor Helen open. Ze las veel, en schreef zelf ook boeken. Heel bijzonder hoe zij, als blinde vrouw kon schrijven over LICHT. “Door geloof in en de liefde van God worden blinden ziende (…) De bekoring van die waarheid is zoals het LICHT van de zon in de lentetijd en zoals LICHT dat invalt door een kristallen vaas waarin prachtige bloemen staan, waaruit, als ze opengaan, een heerlijke geur wordt uitgeademd.”

Mooi LICHT om vandaag door te geven!
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.