Stadsgezicht van Baak # 7.189 van 365

Aan de rand van het dorp Baak staat dit beeld.

Het is gemaakt door Cor Litjens (1956), een Nederlandse beeldhouwer, tekenaar en schilder.  Op http://www.litjens.nl/ is meer te lezen en te zien over hem.

Het beeld is gemaakt van beton, brons, graniet en thermisch verzinkt staal. Dat laatste is vooral gebruikt als hufterproof verankeringsmateriaal.

Het blijkt dat dit stadsgezicht er 1 van in totaal 6 is. En die andere 5 heb ik dus niet gepixeld. Die staan in de dorpen Steenderen, Toldijk, Bronkhorst, Olburgen en Rha.  Elk stadsgezicht laat de bekende bouwwerken van het dorp zien. Voor Baak gaat het dan om de kerk, een ruïne ( daar ga ik morgen over vertellen) en over de vele mooie boerderijen in het dorp.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.