366 dagen LICHT #156

Ik kom vandaag weer met de online cursus “Stil, mijn ziel, weest stil”, op de proppen. Ik verheug me elke keer op de mail met een nieuwe les! En ik ben zo blij met wat ik leer over bidden. Over hoe makkelijk het kan zijn. De lessen over het “Jezusgebed” spreken me erg aan.

Het Jezusgebed is bedoeld om jezelf in de aanwezigheid van God te brengen. Om bij Hem stil te worden en tot rust te komen. Een gebed met 10 woorden voorbij alle andere woorden.

Heer Jezus Christus, Zoon van God, ontferm U over mij. De woorden komen vanuit een oude traditie, en een boel mensen hebben dit gebed al eeuwen gebeden. En het is zo eenvoudig, En zoals  Benoît Standeart,  een Benedictijner monnik uit onze tijd zegt:  “Wie het al beoefent, wil er graag verder over lezen. Alles water erover werd geschreven baadt trouwens in een heel apart LICHT: ook al is niemand volleerd op deze weg, toch blijkt de meest eenvoudige toeleg op dit gebed een mens in wezen te veranderen. De aanroeping van de Naam raakt het hart, verandert de blik op dingen en mensen, en schenkt een nieuwe taal, gedragen door een andere stilte”.

Ooit slaakte ik de verzuchting om simpeler te willen leven, Zonder, voor mij, ingewikkelde kerkelijke toestanden. Gewoon alleen maar simpel geloven, simpel leven. Ik leer het hier! In het LICHT van de stilte!
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.