Hotel de Gouden leeuw # 7.196 van 365

In Laag-Keppel staat aan een drukke doorgaande weg dit mooie gebouw. Ik vind het wel wat weg hebben van een stationsgebouw of van zo’n oud postkantoor. Het is echter een hotel. Maar wel een speciaal hotel, namelijk een zorghotel.

Zie https://www.degoudenleeuwgroep.nl/home voor meer info. Mensen met een zorgvraag kunnen er tijdelijk of blijvend wonen. Er is ook thuiszorg en dagbesteding mogelijk.

Het hotel in Laag-Keppel is al sinds 1766 open. Toen was het een hotel voor reizigers die met de koets van a naar b gingen. Toen heette het nog  herberg De Vergulde Leeuw. In 1799 werd de familie kets eigenaar van het pand. Zij bleven dat tot 1943. Toen was het gebouw inmiddels in gebruik als hotel, café, restaurant en er werden zalen verhuurd voor feesten.

Rond de jaren 50 van de vorige eeuw was het gebouw wit gepleisterd. En weet u wat nou zo leuk is? Het was toen ook een soort stationsgebouw, maar dan voor bussen en trams.

Aan het begin van deze eeuw kocht de Gouden Leeuw groep het pand. Zij zorgden ervoor dat het pand weer in de oude vorm werd teruggebracht. Daarna kwam het zorghotel in het gebouw.

Hotel de Gouden Leeuw is een gemeentelijk monument.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.