366 dagen LICHT #158

22 mei de geboortedag van mijn oma Mathilda. Een lief oud omaatje was ze. Ze woog haar aardappeltjes af op een weegschaaltje. At altijd witte boterhammen. Een met een eitje en eentje met kaas. Ze had bijzondere schoenen, hele hoge, met veters die om van die zilverkleurige haakjes moesten. ’s Nachts droeg ze haar haar in een heel hun vlechtje en ’s morgens draaide ze het behendig in een knotje. Het was altijd een feestje om bij haar te logeren. Ik weet niks van haar leven toen ze jong was. Maar toen ze 10 jaar oud was, en dat was in 1892, begon ze met het maken van een stoplap! Met kiepkleine steekjes maakte ze de gaatjes dic162X 22 MEIht die de juf, of haar moeder in de lap geknipt had. De voorkant is al zo mooi, maar de achterkant niet minder! De lap is niet afgemaakt. Waarom niet? Geen idee. En 128 jaar later ben ik de trotse eigenaar, ook al ligt ie op dit moment ik de kast. Ik moet hem maar weer even opzoeken vandaag,  hem in het LICHT hangen of leggen. Het idee dat zo’n meisje daar tijden mee zoet was. Als ze niet aan het hoepelen was, of tollen, of bikkelen.
4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.