Nederlands Hervormde kerk in Laag-Keppel # 7.199 van 365

Nee, vandaag is het geen zondag. Waarom dan wel een kerk als onderwerp? Nou dat is omdat deze kerk geen kerk meer is.

Het gebouw  is in 1880 gebouwd als kapel van kasteel Keppel waar ik u gisteren over vertelde. Het was tot 1973 een Nederlands Hervormde kerk.

Kunstenaar Henk Hulshof (1946) uit Drempt maakte er daarna ruim dertig jaar gebruik van om zijn eigen, en andermans, werk te exposeren. In 2011 kochten zijn zoons Rick en Mike en hun partners het kerkje. Zij lieten het in 2018 restaureren. Zij hebben een bedrijf ( kunst of art) met zeer uiteenlopende dingen rondom kunst en fotografie. Zoals bijvoorbeeld een kunstuitleen en het maken van relatiegeschenken. Het oude kerkje in Laag-Keppel is 1 van de locaties. Het heet nu Galerie 1880.

Op https://www.kunstofart.nl/collectie/henk-hulshof/ is meer te zien en lezen over het atelier.

In 1988 is het gebouw een gemeentelijk monument geworden.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik er nog een pixel van.

Groetjes Kuh Wak

 
5

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

5

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.