Landgoed Hackfort # 7.202 van 365

Giteren liet ik u een beeld zien dat in park van het landgoed staat. Vandaag laat ik u meer zien van het landgoed.

Landgoed Hackfort  ligt in Vorden, gemeente Bronckhorst. Het is sinds 1981 eigendom van Natuurmonumenten. Toen overleed de laatste barones van Hackfort. Eeuwenlang was het landgoed in het bezit van de adellijke families Van Hackfort en Van Westerholt. De laatste telgen waren Arend baron van Westerholt van Hackfort en zijn vier zusters. Zij bleven allen kinderloos. Tja en dan sterf je uit. Zij kwamen gelukkig tot een overeenkomst met Natuurmonumenten en die zorgen er nu voor dat het landgoed behouden blijft.

Op het landgoed staat een mooi kasteel ( die laat ik u later zien), maar er staan ook boerderijen, een koetshuis, watermolen en diverse schuren, weilanden, akkervelden en er is een moestuin. Die laatste wordt onderhouden door vrijwilligers. Normaal gesproken wordt de groente geteeld voor het restaurant dat in het koetshuis zit. En in het seizoen, van maart t/m september. verkopen de vrijwilligers er groente en fruit uit de Hof. In principe op dinsdag, woensdag en donderdag van ca. 9.30-15.30 uur. Op https://keukenvanhackfort.nl/ kunt u alles lezen over de brasserie in het koetshuis.

Op het landgoed zijn diverse wandelroutes.  Het landgoed ziet er niet “aangelegd” uit. Dat komt omdat de eigenaren van Hackfort het landgoed op wilde laten gaan in de omgeving en er geen grasveld met wandelpaden van wilde maken. De oorsprong van het huidige landschap ligt omstreeks 1800.  Over het landgoed lopen de Hackfortse beek en er zijn eikenlanden die hun oorsprong in de 17e eeuw hebben.

Sinds 2005 is het landgoed een rijksmonument.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van mijn bezoek aan het landgoed.

groetjes kUh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.