366 dagen LICHT #166

Niet alleen LICHTer door het leven, maar ook stiller! Dat leerde ik de afgelopen 50 dagen tussen Pasen en Pinksteren, in de cursus ‘Stil, mijn ziel, wees stil.’  Het is frappant dat stilte best vaak gecombineerd wordt met LICHT. De dagen na deze 50 dagen kan ik stilte mooi toe gaan passen in de dagen die volgen. Niet dat ik nou de hele dag m’n mond ga houden. De cursus was gericht op stil zijn tijdens gebeden, terwijl we doorgaans gewend zijn aan gebeden met woorden, soms heel veel woorden. In mijn gebeden word ik steeds stiller. Aan het begin van het coronatijdperk merkte ik al dat ik eigenlijk geen woorden had om te bidden. Ik had geen idee welke kant ik op moest bidden, en de cursus was dan ook een verademing.

De dagen na deze dagen wordt het ook steeds LICHTER door de versoepelingen van de coronamaatregelen.  Dagen waarin de stilte hoe langer hoe meer verbroken wordt door allerlei dingen die weer opgepakt kunnen worden. Ik ga zo langzamerhand maar eens naar de kapper. De fysiotherapeut heb ik na 3 maanden weer gehad. En mijn onderdanen verlangen naar een pedicure, zodat ook mijn voeten LICHTer zullen gaan. Fijne Pinksterdagen!
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.