Kasteel Hackfort # 7.205 van 365

Op een landgoed hoort een landhuis of zelfs een kasteel te staan. Dat is op landgoed Hackfort gelukkig ook het geval. Vandaag ga ik u meer vertellen over dat kasteel.

Het kasteel is ergens aan het einde van de 14e eeuw gebouwd in opdracht van Gerrit van Hackfort. De woontoren wordt in 1392 voor het eerst genoemd in oude documenten. Daarna is her diverse maken verbouwd en vergroot. In 1582 (tijdens de Spaanse oorlog) is het kasteel grotendeels verwoest.  Een paar jaar later is het door de adelijke familie van Westerholt weer opgebouwd.  Zij bleven lang eigenaar van het kasteel. Via een ingewikkelde erfconstructie werd het kasteel in de 20e eeuw stukje voor stukje eigendom van Natuurmonumenten. Zij kregen het hele kasteel in beheer toen de laatste van Westerholt in 1981 stierf.

Sinds 2005  is het kasteel een rijksmonument.

Momenteel is het kasteel een trouwlocatie en kunnen er culturele bijeenkomsten worden gehouden. Ook is eht mogelijk om er te logeren. Kijk voor dat laatste op https://www.buitenlevenvakanties.nl/woningen/kasteel-hackfort  Ik moet u wel waarschuwen, het is niet goedkoop……

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van het kasteel. Op het landgoed is een mooie wandelroute uitgezet, waarbij je het kasteel van alle kanten kunt bekijken.

groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.