De Kangoeroe in Klarenbeek # 7.207 van 365

Heeft u mijn verhaal over de Stier van Apeldoorn gelezen? Dit verhaal is er een vervolg op.
De kangoeroe in Klarenbeek is ook een van de werken van kunstenaar Patrick Visser die de gemeente Apeldoorn in bruikleen heeft gekregen.

Het in bruikleen geven van de kunst komt voort uit een grap. Op 1 april 2018 stond er plotseling een ijzeren gorilla voor Apenheul. Die kwam uit  Harderwijk.  Door de vele enthousiaste reacties van bewoners wilde  de gemeente Apeldoorn het werk eigenlijk wel houden. Daar kwam echter niks van in. Harderwijk wilde zijn aap, die op de rotonde in de Deventerweg staat, niet kwijt. Een paar maanden later opperde  Patrick Visser om een paar van zijn beelden in Apeldoorn te stallen. aldus geschiedde.  Eventuele kopers moeten tussen de 10.000 tot 17.000 euro betalen voor een beeld van zijn hand.

De kangoeroe staat aan de Woudweg bij een bedrijf waar kangeroes worden gefokt. Op http://www.manintveld.com/ is meer te lezen over dit bedrijf.

Net als de Stier gaat ook de kangoeroe verhuizen naar het Amsterdamse havengebied. De kangoeroe komt daar te staan aan de Australiëweg.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van de kangoeroe.

Groetjes Kuh wak
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.