366 dagen LICHT #179

Shine A Light #11

Sinds anderhalf jaar ben ik lid van Hoofdpijnnet, de belangenvereniging van mensen met chronische hoofdpijn. Die bestaat al wel 50 jaar, maar ik hoorde er pas van bij de bezoeken aan de neuroloog van de Hoofdpijnkliniek in Zwolle. Op de website allesoverhoofdpijn.nl heb ik al heel wat nuttige informatie kunnen vinden.

Door lid te zijn steun ik het werk van de vereniging en kan ik een beroep doen op het Adviespunt Werk. Dat is voor mij achterhaald, maar ik kan natuurlijk wel collega migraineurs tippen. Ik kan vragen stellen aan het Medische Advies College. Soms wordt het lidmaatschap vergoed door de zorgverzekeraar, maar helaas…….de mijne doet dat niet. Wat ik het prettigste vind aan het lidmaatschap is het magazine Hoofdzaken, wat ik 4x per jaar ontvang. Ik blijf zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook die van de aanvraag voor vergoeding van mijn anti CGRP-injecties. Het heeft nogal wat voeten in de aarde op dit vergoed te krijgen door de ziektekosten verzekeringen. Ik ben heel blij met de mogelijkheid die er voor mijn neuroloog is, om het medicijn toch aan te bieden aan de ‘ergste gevallen’, waar niks anders nog heeft geholpen. Ook vind ik veel herkenning en erkenning in Hoofdzaken in de verhalen van lotgenoten. Het voelt niet meer zo alleen, het migraineur zijn.  Er is een nummer van Hoofdzaken  wat je gratis kan downloaden. En hoe leuk, het is precies het nummer waarin ik een Ode aan……heb geschreven. Ik wens je nog een zonnige dag toe!

 

 
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.