Annelies la Fleur # 7.216 van 365

Gisteren vertelde ik u over kasteel Spelderholt bij Beekbergen. Vandaag laat ik u een mooi beeld zien dat op het grasveld voor het kasteel staat. Ik vind dit een van de liefste beelden waar ik mee op de pixel ben gegaan. Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van dit ontroerende beeld.

Het bronzen beeld staat sinds 2001 in de tuin van Park Spelderholt. Meester pieter van Vollenhove heeft het beeld op 21 september onthuld. In die tijd zat de Stichting Annelies La Fleur in het kasteel. Zij zamelen geld in voor de educatieve activiteiten van de Dondorp Academie. Die is ook op het terrein en ik ga er later meer over vertellen. Tegenwoordig is in het kasteel de opvolger van de stichting gevestigd, namelijk Stichting Parc Spelderholt.

Op de sokkel waar het beeld op staat is een plaquette aangebrwcht met de volgende tekst: ANNELIES LA FLEUR, voor allen die
gehandicapt door het leven gaan. want dat is de doelgroep van de eerder genoemde academie.

Het beeld is gemaakt door Toos van Mierlo-Hagenaars (1932), een Nederlandse beeldhouwster en tekenares. Op https://www.tooshagenaars.nl/ is meer werk van haar te zien.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.