366 dagen LICHT #180

Shine A Light #12

Dat is oud nieuws op ‘alles over hoofdpijn’ als het gaat over de doorbraak van de eerste cgrp remmer. De verwachting was dat voorjaar 2019 dit middel vergoed zou gaan worden door de ziektekostenverzekeringen, maar dat is nog steeds niet het geval. Er is nog een ZorgInstituut Nederland. Dat bepaalt uiteindelijk of er vergoeding plaats gaat vinden. Ik doe, met een heleboel anderen mee aan het medical need-programma van de farmaceuten. Eigenlijk nog steeds een test. Maar het is een doorbraak op migraine-medicijngebied. 1/3 deel van de patienten heeft bijna geen migraine aanvallen meer. Een ander derde heeft nog de helft van het aantal aanvallen, en bij de laatste derde is jammer genoeg geen effect. Ik prijs me gelukkig dat ik bij de 1e 1/3 hoor. Maar het blijft dus nog een beetje onzeker of ik in de toekomst de injecties vergoed krijg, of dat ik de € 6000,- per jaar zelf op moet hoesten. Vanuit Hoofdpijnnet doen ze heel erg hun best voor ons.

ps Wat die CGRPremmer nou precies doet, leg ik een ander keertje nog wel uit.

 

 
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.