Parc Spelderholt # 7.217 van 365

Op landgoed Spelderholt staat een kasteel Daar heb ik u al eerder over vertled. Vandaag ga ik meer vertellen over het schoolgebouw dat op het landgoed staat.

Dat schoolgebouw heeft voluit Academie Spelderholt. Het is een plek waar jongeren met een beperking leren, wonen en werken. Huh? Ook wonen op school? ja dat kan hier. Zo leren de jongeren in 3 jaar tijd een zo zelfstandig mogelijke plek in de samenleveing te krijgen. Er zijn veel mogelijkheden en amper onmogelijkheden. Veel is maatwerk. De 3 richtingen die te volgen zijn zijn horeca, onderhoud en dienstverlening. De stages kunnen gelopen worden in het zorghotel  en restaurant op het terrein. Ook kan er in het bos gewerkt worden. Doordeweeks wonen de jongeren doorgaans op het terrein van Spelderholt. in het weekend gaan ze naar huis (of naar een vervangend thuis).

Dat zorghotel is voor iedereen toegankelijk. Wat het hotel bijzonder maakt is dat 12 van de 33 kamers geschikt zijn voor rolstoelers. Ook is er een snoezelruimte en een zwembad met tillift.

Er zijn overigens ook logeerweekenden of logeerweken mogelijk. En dan wordt niet alleen plezier gemaakt, maar leren de jongeren ook meer zelfstandig te doen.

Op https://www.parcspelderholt.nl/ kunt u de laatste informatie over Parc Spelderholt vinden.

Op https://www.kcwz.nl/thema/woonvariaties/artikelenreeks-meer-dan-wonen-en-zorg-alleen/bloeien-in-parc-spelderholt staat een uitgebreid verhaal over wat Parc Spoelderholt is en doet. Het is geen zorginstelling!

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog een pixel van het hotel.

Groetjes Kuh wak

 
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.