366 dagen LICHT #183

Shine A Light #15

Paracetamol, onschuldige redder in pijn! Misschien niet altijd bij hoofdpijn, maar dan kan je altijd nog paracetamol met cafeine nemen, of wat zwaarder geschut, ibuprofin of weet ik wat er niet allemaal bij het kruidvat te halen is. Toen ik 10 jaar geleden ongeveer de huisarts opzocht omdat mijn migraine toch wel heel veel opspeelde melde ik dat paracetamol al helemaal niet meer hielp en de APC die ik slikte ook niet echt. Dus kreeg ik van hem een triptaan. Heerlijk, je voelde de hoofdpijn gewoon wegtrekken. Dus als ik naar mijn kantoorvrijwilligersbaan moest en ik voelde in de nacht hoofdpijn….hup een pil. Hoefde ik niet weg, dan probeerde ik het eerst nog met een APCtje, als dat niet hielp kon ik altijd nog zo’n andere pil nemen. En zo slikte ik wel 3 a 4x per week medicijnen tegen de hoofdpijn. Nog eens een keer naar de dokter, tja….die zou me wel door kunnen sturen naar een neuroloog, “maar dan had ik groot kans dat ik moest stoppen met medicatie en of ik daar nou op zat te wachten”. Dus onverrichter zake maar weer naar huis en verder gaan met hoofdpijn-slikken-slikken-hoofdpijn. En omdat ik vond dat ik toch wel veel slikte nam ik ook wel eens een dag niks. Dat leek me wel goed voor mijn lijf. Dan lag ik ellendig en ziek op bed. De volgende dag dan maar weer een pil. Het leek me toch wel goed om eens wat verder onderzoek te doen. Ik bekeek de site van de hoofdpijnkliniek, vulde een formulier in om te kijken of ik wel erg genoeg hoofdpijn had om daar naar toe te gaan. En wat bleek!! Ik zat gewoon bij de hoogste score! Ik schrok me een hoedje!! Ik had niet een beetje hoofdpijn die paar keer per week, ik had hartstikke erg hoofdpijn!! Dus snel richting Isala met dat hoofd van me. En ja hoor………………migraine had ik al vanaf mijn 9e, maar waar ik nu last van had………………..medicijnafhankelijke hoofdpijn! Paracatemol wordt als onschuldig medicijn weggezet, maar slik je het vaker dan 2x per week om hoofdpijn weg te werken, dan zorg je er juist voor dat je bijna elke dag hoofdpijn krijgt. Omdat je paracetamol of wat dan ook slikt. Zo zijn er in Nederland ontzettend veel hoofdpijnlijders, die gewoon teveel slikken. Stoppen ze daarmee, dan kan dat heel vervelend zijn voor een poosje. Maar als je dan na 2 maand afgekickt bent, dan blijft de hoofpijn/migraine over waarvoor je  behandeld kan worden.

 
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.