De goede Herderkerk in Wassenaar # 7.224 van 365

De goede Herderkerk is een rooms-katholieke kerk die in 1931 is gebouwd. Er hoort ook een school en een pastorie bij de kerk. Het complex is ontworpen door de architecten Leon en Jan de Haan. Zij zijn vader en zoon. Er zijn nog 2 zoons architect geworden.

Het hele complex is sinds 2002 een rijksmonument.

De kerk is in gebruik bij de goede Herderparochie. Op https://www.degoedeherder-wassenaar.nl/ is meer te lezen over hen.

Normaal gesproken zijn er meerdere diensten per week, maar nu is dat nog even anders vanwege het coronavirus. Langzaam aan worden de diensten weer opgestart.

Achter de kerk is een klein kerkhof. Op het kerkhof staat een gedenkmuur met de namen van de overledenen waarvan het graf is geruimd vóór 2015. Nabestaanden kunnen bij het aflopen van de termijn van het grafrecht voortaan kiezen uit drie opties: verlenging van de grafrechten, ruiming of bijzetting in het ossuarium met  vermelding van de naam op de gedenkmuur.

Voor de kerk liggen een aantal schapen in het gras. Het is mij niet gelukt om meer informatie over de maker te vinden. Dat de schapen verwijzen naar de goede Herder lijkt mij duidelijk.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van deze kerk.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.