366 dagen LICHT #189

Shine A Light

De allereerste keer bij de neuroloog van de Hoofdpijnkliniek was een openbaring voor me. Ik had toen al meer dan 50 jaar gedacht dat ik gewoon een vervelende hoofdpijn had bijna altijd wel uitliep op migraine. En dan kroop ik maar in bed met een emmer naast me en een natte washand op mijn hoofd. En laat ik nou een heleboel paarse washandjes in de kast hebben liggen. En manlief kwam ze om de paar uur verwisselen voor weer lekker koud en nat. Zoals mijn moeder het ook deed voor mij, en ik weer voor mijn kinderen. En m’n oma liep ook al met koude lappen om haar hoofd, hoorde ik ooit van een tante. Beetje lastig….beetje heel erg lastig, maar er zijn altijd ergere dingen.

Maar van de neuroloog hoorde ik: “mevrouw, u moet er rekening mee houden dat u een ernstige hersenziekte heeft”. Dat kwam wel even binnen! Een hersenziekte? En dan ook nog ernstig? En er rekening mee houden in mijn leven?  En dan ook nog een van de meest invaliderende aandoeningen? Zo had ik er nog nooit over nagedacht. En daar begon een langzame verandering van accepteren, aanvaarden, ophouden met vechten, goed voor mezelf zorgen, voortaan wat liever zijn voor mezelf. Niet teveel van mezelf vragen! En ik merk dat nu een echte migraine aanval al weer langer dan een half jaar geleden is, ik daar nog steeds op moet letten. Al heb ik er geen last meer van, ik ben nog steeds migraine-patient. Migraine-warrior, migraineur.  En het blijft voor mij nog even een vraag of de nachtelijke hoofdpijn waar ik van wakker wordt, en die er dan ’s morgens vroeg ook nog is, een hoofdpijn is die met mijn migraine te maken heeft, of met hypnic hoofdpijn.

En dan heb ik zo weer 2 onderwerpen, waar ik deze Migraine & Headache Awereness Month, nog wat over kan vertellen. De hypnic hoofdpijn en het CGRP-remmer, waar ik zo’n baat bij heb. Wordt vervolgd dus!

/

 
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.