Lekker buitenspelen # 7.229 van 365

Aan de rand van het winkelhart van Zelhem is een plantsoen en in dat plantsoen staat sinds 1995 dit beeld van een knikkerende jongen.

Het beeld is gemaakt door Wijnand Schoenmaker. Dat is een kunstenaar/beeldhouewer die in Zelhem woont.

De knikkerende jongen zou deel uitmaken van een reeks van 7 beelden die op straat spelende kinderen uit zouden beelden. Helaas zijn er maar 3 beelden voltooid. Toen hij bezig was aan het 4e beeld kreeg Wijnand een hersenbloeding en raakte daardoor halfzijdig verlamd. Het werken met steen heeft hij daarom op moeten geven. Nu is hij vooral tekenaar en etser.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van de knikkerende jongen.

Groetjes Kuh Wak
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.