366 dagen GROEN #197

Vandaag de laatste paarse MHAM blog. Ik ben er wel klaar mee hoor, met al die hoofdpijn en migraineperikelen. Vandaag nog even over het weer! Daar valt altijd wel iets over te zeggen toch?

Weer kan zeker van invloed zijn op hoofdpijn. Jullie kennen het vast ook wel. Te lang in het zonnetje gezeten en dan  een soort van zonnesteek hebben. In ieder geval een duf hoofd. Dat krijg ik in ieder geval wel van het zitten in de zon, maar ook van heel warm weer. En dan kan dat duffe hoofd zomaar omslaan in een migraine hoofd en lig ik zwetend die aanval weg te werken. Dat is vooral heel vervelend op vakanties en dan helemaal in een, overdag snikhete caravan. En op zo’n moment vroegen we onszelf af:” Wat doen we hier eigenlijk, terwijl we thuis lekker in de schaduw kunnen zitten” En de laatste 2 jaar, heerlijk op ons koele balkon en een fijne koele slaapkamer.

Niet alleen heet weer is vervelend voor migraineurs. Ook een hoge luchtvochtigheid kan migraine veroorzaken. Op weeronline.nl  en ook op andere weersites kan je niet alleen bekijken wat de weersverwachting is, maar ook wat de migraineverwachting van die dag is. Alsof ik daar op zou gaan kijken!!

Migraine is de meest weer gerelateerde gezondheidsklacht die er bestaat. Het weer kan de migraine/hoofdpijnklachten versterken. Dalende luchtdruk, extreme hitte, extreme kou, hoge luchtvochtigheid, een sterke windtoename, onweer en fel zonlicht kunnen de klachten flink verergeren.

Het lijkt mij helemaal niet nodig om naar die migraine-verwachting te kijken. Ik voel het wel aan m’n water en aan een heleboel andere dingen. Het komt echt nooit onverwachts, wel onuitgenodigd, maar dat is een ander verhaal. En deze dagen geniet ik heerlijk van de koelte!
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.