Huis Kiefskamp # 7.234 van 365

Dit huis is 1 van de kastelen in Vorden. Helaas was het gebied direct bij het huis verboden toegang voor onbevoegden ( wie weet waar ik een verklaring kan aanvragen dat ik wel bevoegd ben?). Dit komt omdat het huis nog bewoond wordt.

Huize kiefskamp is in 1776 gebouwd. Gerrit Ravenschot, een landmeter en architect, had het landgoed gekocht in 1743. Pas na zijn dood liet de familie er een huis bouwen. Het huis is in het bezit geweest bij verschillende families. Aan het begin van de 20e eeuw heeft het een poos leeg gestaan.

Mr Rudolf A. van den Wall Bake (1912-2003) en zijn echtgenote Jkvr. Digna Snouck Hurgronje (1919) waren na die tijd de bwoners van het huis. Rudolf was van 1966-1974 voorzitter van het Geldersch Landschap. Dat is later opgegaan in het Geldersch Landschap en kasteelen, de huidige eigenaar van landgoed Kiefskamp.

De naam Kiefskamp komt van kievit. In de streektaal was dat een Kieft. Omdat er vroeger zeer veel keivitten voorkwamen op eht landgoed werd het Kieftskamp genoemd. Kiefskamp zonder t is echter makkelijker uit te spreken en zo is dat de naam van eht huis geworden.

Sinds 2005 is het huis een rijksmonument.

Op https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/locatie/landgoed-kieftskamp-en-omgeving  is nog veel meer te lezen over het landgoed. Het is er mooi wandelen (en fietsen).

Ik plaats meer pixels van het huis en het bijbehorende landgoed op www.facebook.com/eendkuhwak .

groetjes Kuh Wak
4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.