366 dagen LICHT #201

2020, een half jaar verder.

Ondertussen heb ik al 65 boeken gelezen , waarvan 22 boeken met LICHT in de titel. Sommigen heb ik niet helemaal uitgelezen. Omdat ik alles wat maar enigszins LICHT geeft, aanvraag wat er in de bieb en op e-reader  te lenen valt, zit er soms ook wel eens wat bij, wat voor mij niet leesbaar is. Vanwege de sfeer, of omdat er een bepaalde staat van intelligentie voor nodig is. Omdat er in gevloekt wordt. Omdat het boek me irriteert. Er zat al van alles tussen. Hele zoete liefdesverhalen met steeds weer hetzelfde uitgekauwde thema, verloofd, verliefd op een ander, verloving uit, een blokkade in de verliefdheid en eind goed al goed. Spelend in de jaren van 1850 tot rond 1900, ergens in omgeving van Dr. Quinn.  Daar heb ik al gauw genoeg van. Dan snak ik naar een boek met open einde, of waar het niet goed afloopt. Gelukkig zitten die er zo af en toe ook tussen, zoals Gebroken LICHT van Kim Edwards en Alles wat LICHT is van Marleen Nelen. Ik had 2x Gebroken LICHT. Ook eentje uit 1934….dat ze dat nog in de bieb hebben…..Gedichten van Anthonie Donker met dubbele ee’s en oo’s en sch’s waar wij ze niet meer kennen. Maar ik kon er niet zoveel LICHT in vinden.

Ik werd aangesproken door de titel: “Woorden om het LICHT te horen.” Ik hou wel van mooie zinnen, heb ik gemerkt. Die waren wel te vinden in rondelen van Lenze Bouwers. Gedichten waren bepaalde zinnen steeds weer terugkomen. Hoewel ik er maar eentje kon vinden met LICHT in het gedicht.

Ik heb inmiddels ook geleerd dat ik van boeken houd met ‘suspens’. (ik weet niet eens hoe ik dit woord fatsoenlijk in een zin moet zetten) Maar het komt er op neer, dat ik bepaalde verwachtingen heb van het plot, maar dat het dan toch heel anders afloopt dan ik gedacht had. Al zit ik vaak wel in de goede richting. En daar klopt dan mijn verlangen naar een open einde, of slechte afloop dan ook precies bij.

En ik word heel blij van dit plaatje van een bibliotheek, wat nu bij het openen van mijn laptop verschijnt. Ooit was ik een bibliotheekjuffie…………..iets van saudade dus (ook zo’n mooi woord)
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.