366 dagen LICHT #202

Geen idee hoe ik er op kwam gisteren. Het liedje wat mijn oma vroeger altijd zong. Misschien omdat onze buurvrouw overleden is. Misschien omdat zij me een beetje aan mijn oma deed denken?

Het gaat in het liedje helemaal niet over oma’s die sterven, maar juist over een jong meisje. En het gaat over LICHT. Dus ik plaats hem maar vandaag. Voor mijn oma, voor de buurvrouw en voor al die mensen die staan voor de overgang van hier naar daar!

‘t LICHT des daags zonk weg in ‘t westen

t vredig schemeruurtje sloeg.

Toen een bleek en stervend meisje huilend aan haar moeder vroeg.

Moeder zou er, zou er o zeg mij

Zou er in ’s hemels zonneschijn

Bij des Heren heil’ge englen ook voor mij een plaatsje zijn?

Kom o kom kleine kom

er wacht een plaats in heerlijkheid

‘t  is voor u, ja voor u,

het is er door Jezus voor u bereid.

Het kan zijn dat ik de woorden niet helemaal meer zo in herinnering heb zoals ze waren. Ooit bij mijn vader in de 5e of 6e klas heeft hij het ons nog aangeleerd en zou het nog in mijn ‘versjesschrift’ kunnen staan. Maar of ik die nog ergens heb………………
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.