Meisje met kikker # 7.238 van 365

Dit zeer leuke beeld staat sinds een poosje in het Zuiderpark in Apeldoorn. Het stond eerst bij de Finse school in Apeldoorn Zuid.  Toen die sloot, ging het beeld naar de Zuiderparkschool. Ook die lagere school ging dicht. Toen kwam het beeld naar het Zuiderpark.

Het beeld is gebaseerd op het sprookje  De Kikkerkoning van de Gebroeders Grimm. In het verhaal  verliest het prinsesje haar gouden bal in een diepe bron.  De enige manier om de bal terug te krijgen is om de kikker te beloven dat hij van haar bord mag eten en in haar bed mag slapen. Uiteindelijk verandert de kikker in een prins nadat de prinses hem of tegen de muur heeft gegooid ( de 1e versie van het sprookje) of nadat ze hem een kus geeft ( de latere versie van het sprookje).

De Nederlandse beeldhouwster Jeanne Ducro (1925 -1968) heeft het beeld gemaakt. Zij heet te eigenlijk Janneke.

Het meisje met de kikker is in 1955 gemaakt.  In Apeldoorn staat ook nog een ander werk van haar.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van het beeld en ook van de Finse school.

Zie https://www.365dagenproject.nl/2015/05/14/mens-en-techniek-323-van-365/ voor het andere beeld van Jeanne Ducro.

Groetjes Kuh Wak

De Finse school # 2.57 van 365

 

Groetjes Kuh Wak

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.