Buitenplaats de Wiersse in Vorden # 7.242 van 365

Vandaag ziet u helemaal achteraan de pixel een witte vlek. Daar staat huize Wierse. Omdat het huis particulier bewoond wordt konden wij niet dichterbij komen. Gelukkig konden wij wel een deel van het landgoed bekijken. Dat is 300 hectare groot. Een deel daarvan ( de tuinen rondom het kasteel die ong 16 hectare groot zijn)  worden regelmatig opengesteld voor het publiek. Op http://www.dewiersse.com/open-dagen/ zijn de actuele openingstijden te bekijken. Pixels van mijn bezoek plaats ik op www.facebook.com/eendkuhwak

De oudst bekende vermelding van het landgoed stamt uit 1288. Het huis heeft diverse families gehad die er woonden. Onder andere de adelijke familie van Heeckeren. Politicus en advocaat Victor de Stuers. Hij liet het huis ook ingrijpend verbouwen. Zijn dochter trouwde met de Engelsman Gatacre. Hun zoon en schoondochter beheren de buitenplaats nu en ze wonen er ook.

Buitenplaats de Wiersse is sinds 1999 een rijksmonument.

Stichting landgoed de Wiersse is sinds 2007 eigenaar van het geheel. Zij zijn een zogenaamde ANBI en met het geld dat zij binnen krijgen wordt het landgoed onderhouden.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.