De oude kapel in Voorst # 7.252 van 365

De oude kapel is in 1847 gebouwd.  Eerst was het een koetshuis van een groot herenhuis. Daarna heeft er een husiarts gewoond en gewerkt. In 1896 is zowel het herenhuis als het koetshuis gekocht door de gereformeerde gemeente van Voorst.  Zij lieten het koetshuis verbouwen tot zaalkerkje. In het herenhuis kwam de pastorie. De kerk is tot 1986 in gebruik geweest.

In 1993 werden de gebouwen gekocht door een particulier. Die liet het geheel restaureren.

Sinds 1999 is het gebouw een rijksmonument.

Op dit moment wordt “de Kapel” gebruikt als ontmoetingsplek voor kunst, cultuur en persoonlijke ontwikkeling o.a. als yogaruimte, ruimte voor kleinschalige koffieconcerten, expositieruimte voor beeldend kunstenaars en diverse workshops.

In de oude kerkzaal is ruimte voor 77 gasten.

Op www.facebook.com/eendluhwak plaats ik nog wat pixels van deze mooie kapel.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.