Molen de Zwaan in Voorst # 7.253 van 365

Molen de Zwaan staat sinds 1904 in Voorst. Voor de bouw werd gebruik gemaakt van een afgebroken molen uit het Groningse Uithuizen.  De Zwaan is gebruikt als korenmolen. Het is een stellingmolen, maar de verhoging waar de molen op staat is niet echt hoog. Gelukkig is er niet veel bebouwing in de buurt en kan de molen voldoende wind vangen om te draaien.

In 1967 werd de molen gerestaureerd. Daarna kreeg de molen de huidige naam. Zwaan is afgeleid van Zwaantje, een van de dochters van de toenmalige molenaar.

In 1971 is molen de Zwaan een rijksmonument geworden.

Stichting Molen de Zwaan is sinds 1986 eigenaar van de molen. Er volgde een nieuwe restauratie. Sindsdien is de molen maal- en draaivaardig. De molen is op zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur geopend voor bezoek.

De doorsnede van de wieken is ruim 22 meter.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van deze molen.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.